Regionalna rukometna liga, 7. kolo.

 

Novi poraz Izviđača u SEHA ligi

 

HRK Izviđač Mi Grupa - RK Crvena Zvezda 29:31 (10:17)

 

 

Ljubuški, 25.10.2011. godine.

Gradska športska dvorana Gledatelja 1200.

Suci: Milijan Vešović i Novica Petrović (Crna Gora).

Nadzornik: Dušan Popović (Banja Luka).

 

HRK Izviđač Mi Grupa: Šarac (1 obrana), Burić (8 obrana), Tolić (2 obrane), Miličević, Milas, Malinović 3, Zeljić 2, Grbavac, S. Burić 8, Matić 3, Kordić, Boras 2, Vegar, Ilić 4, Džeba 2, Tomić 5.

Trener: Zdenko Grbavac.

 

Crvena Zvezda: Ivanišević, Kosanović (14 odbrana), Jeraj, Milošević, Pucelj, Pantelić, Nadoveza 12, Pavić 5, Pušica, Ivančev, Šljivančanin 3, Ćirić, Dokić 3, Blečić 2, Anđelić 2, Sudžum 4.

Trener: Igor Stevanović.

 

Sedmerci: Izviđač 4/3, Crvena Zvezda 3/2.

Isključenja: Izviđač 2, Crvena Zvezda 10 minuta.

 

Crvena Zvezda, koja do ovog kola Regionalne rukometne lige nije osvojila niti jedan bod, sinoć je zasluženo pobijedila rukometaše Izviđača nanijevši im tako šesti uzastopni poraz u ovom natjecanju. Beograđani su prvi put gostovali u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom, predstavili su se kao jedna iskusna ekipa koja je imala u planu, a to je potvrdio i njihov trener na tiskovnoj konferenciji za novinare, "umrtviti igru" u čemu su uspjeli. Valja napomenuti da je ovakvom načini igre gostiju pogodovao i sudački kriterij, čime nikako ne želimo umanjiti zasluženu pobjedu Crvene Zvede.

 

Jedino vodstvo "Skauta" bilo je na početku utakmice kada su poveli 1:0 i 2:1, a sve ostalo bilo je u znaku gostiju. Tko će u ovoj utakmici izići kao pobjednik, izgleda, odluka je pala u završnici prvog i početkom drugog poluvremena kad su rukometaši Crvene Zvede uspjeli ostvariti prednost od devet golova razlike. U tom periodu Izviđačevi rukometaši su promašivali, a gosti su punili mrežu nemoćnih domaćih vratara. Nerješiva enigma za obranu "Skauta" bio je Božidar Nadoveza koji je pogađao iz svih pozicija i kad je bilo najpotrebnije. Kakva takva prilika za preokret ukazala se u zadnjih desetak minuta kada Izviđač prednost gostiju uspijeva smanjiti na četiri gola prednosti, ali nekoliko promašenih kontri i polu-kontri, isključenje Matića, te pogodci Nadoveze, to su spriječili. U završnici Izviđač uspijeva samo ublažiti poraz.

 

Pored Božidara Nadoveze, u ekipi Crvene Zvezde briljirao je vratar Milan Kosanović koji je skupio 14 obrana, te Slobodan Pavić sa pet postignutih pogodaka.

Jedino raspoložen za igru u ekipi Izviđača bio je Senjamin Burić koji je postigao osam pogodaka.

 

 

Trener Crvene Zvezde Igor Stevanović: Ugodno smo iznenađeni gostoprimstvom domaćina i dočekom publike. Što se naše igre tiče, mi smo odigrali onoliko koliko smo trenutno u mogućnosti. Mi smo u teškoj poziciji, igramo skoro svako drugi dan, igramo domaće prvenstvo, Kup EHF-a i SEHA ligu, imamo nekoliko povrijeđenih igrača i borimo se onoliko koliko možemo. Što se tiče SEHA lige, mogu reći da je ovo prava stvar za igrače, za njihovo napredovanje, za nekoliko godina ćemo moći da pariramo svim klubovima u Europi.

 

 

 

 

 

 

 

Slobodan Pavić: Zahvalio bih se ekipi Izviđača na fer i korektnoj borbi, na sjajnoj atmosferi i ovolikom broju gledatelja. Drago mi je što smo ostvarili prvu pobjedu u SEHA ligi iako smo imali oscilacije u igri, ali smo, sve u svemu, zadovoljni prvo pobjedom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Senjamin Burić: Čestitam protivniku na zasluženoj pobjedi. Što se tiče nas, mislim da ovaj put nismo pokazali želju za pobjedom što se naročito odnosi na prvo poluvrijeme. U drugom poluvremenu, mada smo imali malo drugačiji pristup, izgleda sve je bilo prekasno. Nadam se da ćemo u idućim utakmicama početi s boljim igrama. S obzirom da smo loše otvorili SEHA ligu, pošto smo mlada ekipa, nama ne preostaje ništa drugo već da sa pojačanim treninzima i radom poboljšamo našu igru i mislim da će onda doći i pobjede.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Direktor Izviđača Karlo Čolak: Čestitke Zvezdi prije svega na fer i korektnoj partiji i na sasvim zasluženoj pobjedi. Što se tiče same utakmice, mogu reći da nisam bio uključen u taktičku pripremu, ali kako reče Senjamin nedostajalo nam je želje. Zvezda je iskusna ekipa koja je koristila sve svoje prednosti i prikrivala svoje nedostatke malo sporijom igrom i dužom pripremom napada, što je ovim sudačkim kriterijem bilo omogućeno, ni u kojem slučaju ovim ne umanjujem pobjedu gostiju. Mi smo mladi moramo radit, učit, teško nam je pao ovaj poraz, bilo je i suza u svlačionici. Trebat će nam koji dan da smirimo emocije, već u petak igramo sa Zagrebom i u toj utakmici moramo dati sve od sebe, pa što bude. Nešto moram posebno istaknuti, unatoč porazu, jako mi je drago zbog pljeska kojeg je Zvezda dobila na kraju utakmice jer to puno govori o gradu Ljubuškom, o Izviđaču i publici koju on ima.

 

 

 

 

Izvidac_Zvezda 004 Izvidac_Zvezda 005 Izvidac_Zvezda 006 Izvidac_Zvezda 007 Izvidac_Zvezda 008 Izvidac_Zvezda 009 Izvidac_Zvezda 013 Izvidac_Zvezda 016 Izvidac_Zvezda 017 Izvidac_Zvezda 021 Izvidac_Zvezda 025 Izvidac_Zvezda 026 Izvidac_Zvezda 027 Izvidac_Zvezda 028 Izvidac_Zvezda 029 Izvidac_Zvezda 032 Izvidac_Zvezda 035 Izvidac_Zvezda 038 Izvidac_Zvezda 039 Izvidac_Zvezda 041 Izvidac_Zvezda 048 Izvidac_Zvezda 050 Izvidac_Zvezda 054 Izvidac_Zvezda 056

HRK IZVIĐAČ - Gradska športska dvorana - Stjepana Radića bb, 88320 Ljubuški