Intervju: Mijo Tomić

 

Mijo Tomić: U srijedu protiv RK Borca neće biti problema

 

 

 Mijo Tomić u akciji

Nakon utakmice  protiv Vardara, HRK Izviđača Mi Grupa očekuje dvije jake i zanimljive utakmice.

Prva utakmica protiv uvijek zanimljivog protivnika RK Borca u sklopu 5. kola Regionalne lige se igra u srijedu, 12.10.2011. s početkom u 19 sati, a uzvrat Kupa EHF-a  sa ekipom Vardara se igra u subotu.

S obzirom na odličnu partiju koju je pružio u Skopju, za mišljenje smo upitali osamnaestogodišnjeg  Miju Tomića:

 

Jedan ste od najmlađih članova Skauta, koliko dugo trenirate i kako se osjećate u prvom timu Izviđača?

Rukometom se bavim od malih noga, član sam Rukometne akademije Izviđač od početka rada, a s prvim timom treniram već tri godine tako da sam se već navikao.

Iako su skoro svi stariji od mene, neki više, neki manje, prihvatili su me i imam od njih što naučiti, tako da mogu biti samo počašćen što sam član ekipe.

 

Vaše mišljenje o Regionalnoj ligi?

Regionalna liga je tek startala i dosta je pod povećalom javnosti, ali je pun pogodak za rukomet u ovim prostorima. Mislim da od nje svaki igrač može imati koristi, pogotovo mlađi. Svima je ovo prilika igrati jače utakmice, ići na teža gostovanja i dati svoj maksimum. Ova liga može biti odskočna daska za budućnost.

 

U subotu ste protiv Vardara bili najbolji pojedinac  u Izviđaču. Kako ste se osjećali?

Često se dogodi da jedan od igrača odlično odigra utakmicu i „potegne „ ekipu, ovaj put sam to bio ja. Naravno da sam bio sretan i zadovoljan, ali ostao je žal što nismo pobijedili.

Trenerova zamisao je bila da s lijevog krila povremeno izlazim na bek i šutiram kad se ukaže prilika, što sam i učinio, tako da sam dao 5 golova iz isto toliko pokušaja.

 

Utakmica s Borcem...

U srijedu po običaju očekujemo zanimljivu utakmicu jer je protivnik po mjeri. Međutim, s igrom koju smo pokazali u protekloj utakmici te uz pomoć publike neće biti problema i pobijediti ćemo RK Borac.

U srijedu u 19 sati dođite u što većem broju!

 

HRK IZVIĐAČ - Gradska športska dvorana - Stjepana Radića bb, 88320 Ljubuški